středa 4. července 2007

Den nezávislosti !

Není nad to, kout železo, dokud je žhavé. A proto Vám hned teď ukuju příspěvek o svých dnešních zážitcích. Vy, kteří se právě nacházíte v České republice už máte asi pět hodin ráno následujícího dne, zatímco my tu stále slavíme 4. července - Den nezávislosti!

Den nezávislosti je snad nejvýzamnějším americkým státním svátkem. Měla jsem to štěstí pracovat dnes dopoledne a nezmeškat tak odpolední slavnostní průvod Boulderem. Na Pavla se tentokrát šťěstěna neobrátila, musel proto sledovat okolní dění přes okna restaurace :,-(

O tři čtvrtě na čtyři jsem dorazila na smluvené místo - k Brendě a Randymu (majitelům "naší" restaurace), kde už vrcholily veškeré přípravy. Pro každého byla nachystaná dóza plná bonbónů, které se hážou všem kolemjdoucím dětem a někdy i dospělým.

Náš vůz byl téměř připraven. Americké vlajky všude tam, kam se jen člověk podívá, jsou samozřejmostí. Vzhledem k tomu, že v restauraci pracujeme i my s Pavlem, Olga z Ruska a teď už i Martin ze Slovenska, chtěla Brenda na autě mít také vlajku českou, ruskou a slovenskou.

Česká a slovenská se vytiskly poměrně rychle, s ruskou byl trochu problém. Nakonec jsme ji úspěšně namalovali vodovkama, ale málem jsme kvůli ní zmeškali celý průvod.
Hned jak všechny vlajky visely, naskákali jsme všichni (já, Martin, Olga, Ivan-Američan a Brendiny dvě vnučky) do vozíku za autem, Brenda skočila za volant a vyrazilo se.
Přestože na to Brenda pořádně šlápla a my všichni za ní jen váli ve větru,








průvod jsme tak tak dohnali. Podél silnice nás všude vítaly davy mávajících lidí, "kovbojů" na koních a dětí radujících se ze sladkostí.









Okruh městem se nám všem moc líbil, Brendiny vnučny výskaly nadšením. A protože nám zbyly ještě nějaké bonbóny, dali jsme si ještě jedno kolo.
Jízdu jsme zakončili před restaurací, kam nás všechny pozvala Brenda na zmrzlinu.









Přikládám ještě pár fotek a běžím se připravit na další večerní slávu. Ve městě se od devíti bude tancovat country!
(1) já vehementně propagující světový mír
(2) Pavel slavící Den nezávislosti
(3) Martin a Ivan
(4) česká nezávislost

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Kdepak Hanka, to je vzorny a vtipny dopisovatel. Moc se nam to libi a fakt jsme se nasmali. Tesime se na zpravu o zvladnuti westernovych tanecku. T+M