pátek 20. července 2007

Výlet do Slot Canyons

Dnes vám napíšeme slíbený a mnohými z vás již netrpělivě očekávaný příspěvek z našeho velmi dobrodružného výletu do dvou úzkých kaňonů - Spooky a Picaboo. Tyto dvě přírodní nádhery se nacházejí v National Staircaise Parku, což je od nás co by kamenem dohodil. Naše tříčlenná výprava (Pavel, já a Chris - kuchař z naší restaurace) vyrazila mezi osmou a devátou hodinou ráno. Jeli jsme asi hodinu a půl v Chrisově autě.

Hned od místa, kde jsme zaparkovali auto, jsme zahájili sestup do údolí, ve kterém se kaňony nacházejí.









Po sestupu do údolí a dalších asi 10 minutách chůze jsme se dostali k prvnímu z kaňonů, Spooky Canyonu. Odvážně jsme mezi ty dvě skály zalezli a následující zhruba hodinu jsme se mezi nimi různě prodírali, proplítali a lezli... prostě podle toho, jak se zrovna zachtělo přírodě kaňon stvořit.
























Po cestě jsem v duchu párkrát poděkovala bohu, že netrpím klaustrofobií ani nadváhou a mohu si tak toto dobrodružství plnně užít. Překvapivě jsem mu byla vděčná i za to, že mě neobdaroval přehnaně vnadným poprsím, které by mi v tomto terénu možná taky přidalo mírné komplikace ;)














Kaňon byl místy tak úzký, že jsme si museli podávat batohy nad hlavami.




Menší problémy s plynulým průchodem měl občas také Chris, který je o něco prostorově rozměrnější. Téměř celou cestu šel první a občas na nás volal, že ho asi budeme muset tlačit. Nakonec si ale poradil sám, třeba i tím, že si lehl na břicho a proplazil se o něco širším místem u země.

Cesta kaňonem nebyla však jenom dobrodružštvím a zábavou ale i namáhavým sportovním výkonem. Místy se terén prudce zvyšoval, bylo tedy třeba šplhat mezi skalami a kameny nahoru.











Po úspěšném zdolání Spooky Canyonu jsme se vydali ještě do toho druhého - Picaboo. Ten byl narozdíl od Spooky plný klesání a slézání směrem dolů. Byla v něm spousta oblouků a podobných zajímavostí.
Nejnáročnější úsek Picaboo Canyonu přišel až v jeho závěru. Byl to vysoký kus skály, který jsme měli slézt, sešplhat či se z něj jiným způsobem dostat dolů. Skály byly pokryté drobným pískem, který na strmějších místech mírně podkluzoval, takže jsem se právě oněch jiných způsobů, jak se dostat dolů, mírně děsila.









Věřte, že hrůza v mých očích není hraná!

Po opravdu dostatečném vyhecování ze strany kluků a vyhraném (velmi náročném!) vnitřním boji jsem se ale přecejen odvážila a k mému velkému překvapení se nakonec celá, celistvá(!), živá i zdravá ocitla dole na písčité zemi :-)













Věřím, že i vy jste rádi, že náš dobrodružný výlet měl takto šťastný konec a že vás Spooky a Picaboo uchvátily aspon z poloviny tolik, co nás!










5 komentářů:

Pavlina řekl(a)...

nadnerny fotky!!! Kapku mi to pripomina Petru v Joransku. Mejte se super a davejte vedet. Papa Paja

Hannah řekl(a)...

Ahoj Pajo!
Dekujeme za komentar. Jsme radi, ze se fotky libi! Mas pravdu, Petre to trosku podobny je, jenom toto je krapet vzdalenejsi od civilizace ;)
Taky obcas skoukavam tvuj blog, je fajn sledovat i cizi zazitky :-)
Zdravime do Malajsie!
H+P

Unknown řekl(a)...

Zdravíme. To byl opravdu nádherný výlet. Fotky jsou skvělé, komentář Hanky super! Mamča by se opravdu asi neprotáhla :)J+R

Martin řekl(a)...

Celou dobu jsem mel dojem, ze uz jsem vas v nejakym komentu pozdravil... ale dojmy stranou a zdravim do USA! (jo vlastne to bylo s Geckem na Gtalku)

No to je uz fuk, chtel jsem jenom souhlasit s Pajou ohledne letme podobnosti s Petrou a doplnit, ze tam se slo jeste nejakych 800 schodu nahoru a protoze na kazdym tretim byl osli ci velbloudi trus, plazilo by se tu dost obtizne;))

Jinak preju hodne zazitku a cekam ve strehu na dalsi post. RSS ctecce nic neunikne:)
Cest, M.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.