úterý 10. července 2007

První dva výlety - hora a vodopád

V záplavě aktuálnějších příspěvků, jsme se vůbec nestačili zmínit o našich výletech po okolí. Boulder se nachází uprostřed jednich z nejkrásnějších národních parků USA - Grand Staircase NM, Capitol Reef NP, Bryce Canyon NP, Arches NP and Zion NP. Ne až tak daleko se nachází i Grand Canyon (5 hodin jízdy). Rozhodně máme tedy co dělat ve volných dnech. Spíš se začínáme bát, abysme to do konce srpna všechno stihli.

Prozatím jsme stihli výlety dva. První byl na Boulder Mountain, horu tyčí se nad naší vesničkou. Celodenní peší výlet nám dal pěkně zabrat. Nepotřebovali jsme k němu vůbec auto, vyrazili jsme přímo od našeho domu. Původní cíl - lesní jezero - jsme vzdálenostně trochu přepálili, a tak jsme se po 10 km (tedy něco za třetinou celkové vzdálenosti) otočili zpět. I tak byl výlet nádherný. Jak je vidět na fotkách, jednalo se o lesy podobné těm evropským. Hanka to dokonce přirovnávala k výletu na Šumavu nebo Vysočinu, čímž místy kazila mé nadšení. :)









Druhý výlet však několikanásobně předčil ten první. Před dvěma týdny jsme totiž vyrazili na místo zvané Lower Calf Creek Waterfall (v překladu: dolní vodopád na telecím potoku, no fuj, radši už nic překládat nebudu!). Tentokrát jsme již museli popojet autem asi 8 mil na jih od Boulderu a dál jsme pokračovali pěšky něco přes 6 mil tam a zpět.

Už jenom samotná jízda byla úchvatná. Terén se ihned za mestečkem k nepoznání mění na růžně vysoké a zbarvené pískovcové skály (od světlé přes červenou až černou). Nejadrenalinovější částí jízdy autem byl úsek, kde kromě silnice byla na každé straně několika set metrová rokle. Jelikož jsme ještě stále řídili našeho starého Suburbana, byli jsme rádi, že byl úsek brzo za námi. Fotografka se natolik bála, že se nám z této části cesty nedochovala žádná fotka. Pokusíme se to napravit příště.










Po dobrodružné jízdě jsme pokračovali pěší stezkou. Po cestě jsme potkali mnoho dalších turistů. Není divu, jedná se totiž o jednu z nejoblíbenějších tras v okolí. Obrázek o tom jak nádherně cesta vypadala si nejlépe uděláte sami podle následujících fotek.



















Cesta byla kamenitá a částečně písčitá. Po 2 hodinách cesty prakticky bez stínu, za neustáleho zastavování kvůli focení, při asi 100°F, nám vodopád přišel jako zjevení. Prostě nádhera - chládek, studená voda a stín! Vydrželi jsme tam skoro hodinu a vůbec se nám nechtělo zpátky. Jak je vidět na fotkách pořádně jsme se tam vyblbli. (no, byli jsme na slunci opravdu dlouho :-).


























Tak a to by mohlo pro dnešek stačit. Přikládáme ještě pár fotek. Další celodenní (a naprosto bezchybný!) výlet jsme podnikli včera. Byl to výlet do Slot Canyons. Jedná se o dva úzké kaňóny, kterými jsme se pár hodin protáhovali. Místy měly dokonce i míň než půl metru na šířku! Takže pokud se jedná o příspěvek o tomto výletě, určitě se máte na co těšit!












1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Ta krajina v okolí je, podle fotek, moc pekna, trosku jako v Grand Canyonu. Lesy jsou opravdu jako u nas. Co houby, rostou? :)Mate tam fakt horko, vic nez v Cesku, ale i v Californii. Aspon, uzijete ABB cepice. Ty tury vam urcite nahradi planovane behani. Tak si to v tom Utahu pekne uzivejte, moc vas pozdravujeme a tesime se na fotky a komentar z vaseho dalsiho vyletu.
J+R