úterý 17. července 2007

Máme řidičák!

Tak a je to tady! Zkoušky jsou úspěšně za námi a jsme tudíž majiteli amerických řidičských průkazů! Pro ty méně zasvěcené: máme samozřejmě mezinárodní řidičák, ale k levnějšímu pojištění našeho nového autíčka potřebujeme i americký.

Písemný test i jízdu jsme absolvovali včera v Richfieldu, městě asi 60 mil severně od Boulderu. K testu jsme mohli používat učebnici, takže až na otázky, které jsme v ní nenašli, byl docela jednoduchý :).
O trochu víc jsme se báli jízdy, protože Richfield je na místní poměry velkoměsto, a tak má i pár semaforů a prostřední odbočovací pruh :-) Pan instruktor byl ale hodný a líbilo se mu i naše paralelní parkování.
To mi připomíná, že jsme vám ještě nepředstavili naše žihadlo, našeho Tempíka (Forda Tempo). A to ho máme už skoro tři týdny! Sehnal nám ho Randy od známého za výhodnou cenu. Ještě než jsme se s ním mohli vydat na silnici, potřeboval pár drobných oprav - vyměnit dvě kola, boční zrcátko a lehce naprasklé přední sklo. Díky Randymu, který se leta věnoval "automechaničení" však tyto detaily byly hotovy raz dva.


















Po tom, co jsme udělali řidičák, jsme "za odměnu" udělali velký nákup (pro Tempíka to byl zatím největší). Do konce srpna tu tudíž určitě hlady nezemřeme.











Nakonec přidáváme ještě pár fotek ze zpáteční cesty z Richfieldu.

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

ahoj Haničko, moc děkuji za pohled. Udělal mi velikou radost. Koukám, že si to tam pěkně užíváte. My tu máme hrozný vedra a v kanclu bez klimatizace to není zrovna ideální. Ale přežíváme.
Tak se tam mějte papa Zuzanka

Unknown řekl(a)...

Pěkné autičko. Formánek žárlí :)

Hannah řekl(a)...

Ahojky Suezannko! Jsem ráda, že pohled dorazil na správné místo a že splnil účel (potěšil Tě:) a taky že si uděláš čas a sleduješ naše stránky. Snad se zase někdy potkáme na icq! Moc moc zdravím Frýdek! I Místek :-)

Ondra řekl(a)...

Gratuluji k autu a ridicakum. Potrebovali jste social security number na ridicak? Ja jsem taky premyslel o ridicaku, ale jeste stale mi neprisla SSC.

Kolik jste dali za ten autak? Vypada dobre. At vam hlavne slouzi.

Hannah řekl(a)...

To Ondra: Na cenu auta i jiný dotazy o autě už jsme Ti jednou odpovídali pod příspěvkem o Suburbanovi. Ale nevadí, opakování je matka moudrosti ;). Auto bylo za nějakýc 650, opravy za 200 a i s technickou a pojištěním to je do 1000.

K tomu, aby sis mohl udělat řidičák potřebuješ SS number, ale hlavně auto, ve kterým řidičák budeš dělat. Teda aspoň myslím, že i jinde v US to funguje tak, že děláš řidičák ve vlastním autě. Vy si auto na udělání řidičáku půjčíte nebo jak to plánujete?

Unknown řekl(a)...

2Esko: Cau, chlape, koukam ze tobe musime na vsechno odpovedet dvakrat :) Za to ty na nase dotazy neodpovidas. ;-(

Maria Pavelkova řekl(a)...

caute Geckovci! ste sa dako do nas pustili, tak sa musim pridat do diskusie. Akoze ked teraz uz mate auto a ridicak tak ste frajeri alebo co ? :-))))
Ale Tempik vyzera fakt dobre, nech sa Vam na nom dobre jazdi. Snad sa aj my skoro ohlasime so spravou o nejakom aute.
Vela stastnych mil!

Unknown řekl(a)...

Cau Majko, teda to sme vas nejak naprdli :)))) Ale alespon od vas neco slysime! To vite s Fordem Tempo to je frajer kazdej, hlavne pri jizde do kopce :) Tak mate uz nejakou predstavu kam pocestujete? Koukate po aute ke koupi? Uz jste byli v nejakem bazaru? Nebo zkusite pujcit?

Ondra řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Ondra řekl(a)...

Soraaaaaaaaaac. Vubec jsem si nevsiml, ze jste odpovedeli uz v tom predeslem prispevku.

My jsme taky premysleli o koupi nejaky stary Toytoty nebo Hondy. Jenze to bylo cely komplikovany. Tak uz asi 14 dni vyjednavam s pujcovnou aut Enterprise. Snazim se vysmelit neco ve stylu, ze jsem Concierge z DoubleTree, ze kdyz mi daji dobrou cenu, tak je budu vehementne propagovat pred hosty v hotelu.

Taky to neni uplne snadny, ale resime neco na urovni $900 na 6 tydnu. Snad to klapne.

Ondra řekl(a)...

Situace se zacina vyjasnovat. Konecne jsme s Majkou podepsali smlouvu s konecnym datem 19.8.

To znamena ze 20.8. vyrazime na nase Travels po Kalifornii a castecne sousednich statech.

4.9. odletame do New Yorku a 9.9. odletame do Prahy.

Jedinym otaznikem zustava auto, ktere doufam rozsekneme v patek, pondeli ci nejpozdeji v utery.

Jan řekl(a)...

Ahojky, tak už máte vice než půlku pracovní části za sebou. Zdalipak již máte naplánovánu trasu na září? Mařenka psala, že pečlivě sleduje váš blog a že se jí moc líbí. To nám ale také. Těšíme se na další pokračování.
Mnoho pozdravů z Prahy,
J+R