pátek 17. srpna 2007

Rodeo v Escalante

Asi před 3 týdny jsem prožila další pro mě doposud unikátní zážitek - své první rodeo. Konalo se v Escalante (necelých 30 mil od Boulderu) v rámci oslav 24.července, tedy založení státu Utah. Sjela se sem spousta lidí z širého okolí. Pavel bohužel opět chyběl, protože musel pracovat. Jela jsem tedy s Randym, Brendou, jejich vnučkou Makaylou a Martinem.









Ten třetí na této fotce je Vlasto, Slovák, který již pár let žije a pracuje v Boulderu.
Když pominu osoby, urputně se snažícími udržet na hřbetu zvířat, byli v první části rodea hlavními aktéry býci. Ti se nejprve musí pořádně vydráždit, aby byli ještě divočejší než obvykle. Jakmile se to podaří, vypustí ho i s nějakým odvážlivcem na zádech na "hřiště". Tam se ukáže, kdo s koho.









Zpočátku jsem z hlavy nemohla vytlouct vnímané paralely se španělskou koridou, se kterou jsem doposud měla více zkušeností. Méně už jsem mohla srovnávat ve druhé části rodea, kde se vše točilo kolem divokých koní. Nejprve se je místní kovbojové snažili krotit a potom se s těmi míň divokými konaly různé soutěžní hry.









Po skončení rodea jsme se přesunuli na jiné místo v Escalante, kde se od půl jedenácté konal ohňostroj. Vyrazili jsme samozřejmě včas (ještě před koncem rodea), abychom měli dobré parkovací a tedy i pozorovací místo, také abychom stihli nakoupit dobrůtky a tím si náš vizuální zážitek umocnit. Poté jsme se pohodlně usadili na zadní část auta a hezky po americku shlédli ohňostroj :-)

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Tak jsme ještě před spaním mrkli na blog a ejhle, Hanka nás mile překvapila dalším příspěvkem. To je dobře.Zdravíme, R+J

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, zdravím! Máte to moc a moc pěkný:)!!! Tak nádherná příroda..! Mmch. ta Pája, co vám psala, není v Malajsii, ale v Jordánsku - teď už je doma v ČR teda...:) Zuzka (co neumí hrát fotbálek:))

Hannah řekl(a)...

Ahoj Zuzi!
Zdravime do CR! Jsme radi, ze se Ti nas soucasny domov libi :)

Ve fotbalku se na podzim budes moct urcite zdokonalit, protoze uz ted pomalu planujeme dalsi turnaje!

Tamten komentar byl skutecne od "malajske" Paji a ne te nasi "jordanske", ale na tom nesejde. Kazdopadne jsem rada, ze se timto dozvidam, ze se Pavlínkú z Jordanska vratila v poradku zpet. Tesim se, az vas obe zase uvidim a dukladne proberem vsechny nase letni zazitky :-)