pondělí 27. srpna 2007

Bryce Canyon

Asi před 14 dny jsme podnikli další celodenní výlet - do Bryce Canyonu. A řekla bych, že dnešní deštivé odpoledne je naprosto stvořené k tomu, abych vám o tomto krásném výletě napsala příspěvek.

Bryce Canyon je další známý národní park USA nacházenící se v našem okolí. Měli jsme po delší době společný celý den volna a chtěli jsme ho náležitě využít. Budík jsme si tedy nařídili na 7. hodinu ranní. Jeho zvuk nás však v tuto nekřesťanskou hodinu (o to nekřesťanštější, že půl hodiny před ní již většinou býváme v restauraci!) nedokázal vytáhnout z postele. Probrali jsme se až před devátou. To nám ale nakonec plány významně nezkazilo, jelikož Bryce Canyon je pouze asi hodinu a půl jízdy autem z Boulderu.

V Bryce Canyonu jsme se tedy ocitli asi o půl 11 a do večera jsme měli stále ještě spoustu času k obdivování veškerých krás, kterými se tento národní park pyšní.

Bylo zde mnoho vyhlídek s náramným výhledem... A ty jsme zvládli všechny!





















Narozdíl od 99% všech ostatních lenošných turistů do Brycu zavítajících, jsme my dva celou stezku podél velikého kaňonu s různě členitými a barevnými skalami vzali procházkou a ani jednu zastávku mezi vyhlídkami neodolali pokušení svést se místním minibusíkem.
A zážitek z pokocháníčka stál za to!












Po cestě zpět do Boulderu, již mimo placený areál parku, jsme objevili malou stezsku k jeskyni a malému, velmi malebnému vodopádu.














4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj cestovatele,
vy uz teda ty parky mate prosmejdene. Ale je to tam opravdu moc krasne. V Boulderu se vam to proklate krati, kdyz jiz v patek vyrazite do civilizace. Drzime vam a Tempikovi palce.
R+J

Anonymní řekl(a)...

Ahojky,taky se těším až se vrátíte a proberem zážitky:) Pája vás taky moc pozdravuje! Užívejte si to tam a v pořádku se nám vraťte!Zuzka

Unknown řekl(a)...

Uz jenom par dni, nemuzeme se dockat to je pravda! Na parky uz jsme experti to jo!! :) V Bryce nam dokonce nektere scenerie prisli nudne, jelikoz nekde jsme uz videli lepsi :D

Anonymní řekl(a)...

Tovizejo, vsechno se to okouka;) Kluci... domu... uz je pivko na stole:))) Mejte se fajn a brzo na shledanou.